2010. január 10., vasárnap

Prologus - ember tervez...isten vegez


Mar nem is tudom, hogy talaltuk el, hogy a nyakunkba vegyuk a vilagot. Nehany evvel ezelott a legmereszebb almainkat is messze tulszarnyalta, hogy a munkankat, es egesz eddigi eletunket sutba dobjuk es 20 kilonyi cuccal a hatunkon nekivagjunk az ismeretlennek. Azt hiszem Liviben erett meg eloszor a gondolat. Hiaba, a no visszi a rosszba mindig az embert. :) Ugy fel eve Livi munkahelyen leepitesi laz tort ki, minek kapcsan szuksegesse valt egy B terv - es hat mi is lehetne kezenfekvobb, mint gazdasagi valsaggal nehezitett munkakereses helyett inkabb vilagot latni (legalabb is Livi szerint). :) En pedig mint odafigyelo barat, (a TV-t bamulva) hevesen bologattam mindenre. Mire eszbe kaptam propsektusok arasztottak el a lakast, …

S bar Livit vegul nem erintette a leepites, addigra mar nem lehetett visszazarni a szellemet a palackba. Eljott a nap, amikor Livi feltette a nagy kerdest: No, akkor most belevagunk? Ezzel megis csak sikerult elterelni a figyelmemet a Helyszinelok eppen aktualis reszerol …hummogesek kozepette, zakatolt az agyam ezerrel, probaltam egy jo kifogast keresni, hogy miert is kellene Angliaban maradni. Hiszen en alapvetoen nem vagyok az a vilagjaro fajta, meg ha ez nem is igy tunik elsore. Szeretem az allandosagot az eletemben, szeretem tudni, hogy mit csinalok masnap, vagy eppen hol hajtom le a fejem.

De hat az elet nem kellene, hogy csak a munkarol szoljon, es csak egyszer vagyunk fiatalok (utana mar mas kifogast kell keresni ), igy vegul egyhangulag az utazas mellett dontottunk! :) Hamarosan elkezdtuk tenylegesen szervezni, hogy realisan mi ferne bele 6 honapba azok kozul a helyek kozul, amiket meg szeretnenk nezni. Miutan ezzel keszen lettunk, boldogan es naiv mosollyal az arconkon setaltunk be az utazasi irodaba, ahol nagyon gyorsan lehervasztottak azt az arcunkrol. Elmondtak ugyanis, hogy van egy rakat szabaly arrol, hogy honnan hova tudunk repulni, es hogy egyaltalan az osszesen repult kilometerek szama is tobb mint 45000, tehat egy magasabb kategoriaju jegyet kell venni. Ergo, szepen hazamentunk es kezdtuk elolrol az egeszet. Ezen alkalommal esett ki Afrika es Kuba a kepbol…es alapjaiban atirtuk az utitervunket. Szoval, annelkul hogy elhuznam a tortenetet, nehanyszor eljatszottuk ezt az ujraszervezosdit, es decemberre ugy tunt, hogy vegre minden szepen korvonalazodik. Kifizettuk a repjegyet es meg egy 3 hetes szervezett perui korutat (La Paz – Lima) is sikerult lefogalni.

Easy, peasy…idaig. Decemberben Livi egyszer csak bejelenti este, hogy lemondtak a perui utat erdeklodes hianyaban, es ha megis szeretnenk menni, akkor ket hettel korabban kell La Paz-ba mennunk.. Hmmm…elkepzelhetitek a panikot. Az egesz utazasban egyetlen dolog volt biztos, es most azt is sikerult eltorolniuk. Brillians! Es ezutan a decemberi gyenge kezdes utan, mar csak eros visszaeses volt a januar, amikor is a kocsink meghalt (ergo nem tudtam elszallitani a cuccainkat, de meg eladni is csak eppen hogy), es az Angliaban az utobbi 30 evben latott legdurvasabb havazas keresztulhuzta minden szamitasunkat. Bevallom az elutazas elotti utolso napon kicsordult egy-ket konnycsepp a szemunkon, de alapvetoen ugy voltunk vele, hogy legalabb ennel rosszabb nem johet mar, es hat kit erdekel majd ez 2 nap mulva, amikor a Copacabanan szurcsoljuk a jeghideg caipirinha-nkat. Ahogy azt a Moricka elkepzelte. :) Ugyanis a ho, es az angolok teljes felkeszuletlensege a telre ezt a tervunket is teljesen keresztulhuzta. Reggel 11-re mar tudtuk, hogy a jaratunat toroltek, es, hogy be kell allnunk abba a kozel 500 meteres sorba, ami a tegnap eltorolt jaratok azota is varo utasait tomoritette magaba. Kircsi!! Ezt jol elszabtak! De hala a szerencsenek, na meg Livinek, valahogy sikerult egy 15 meteres sort talalnunk a Terminal egyik elrejtettebb zugaban es fel ora mulva mar rajta voltunk egy masnap indulo gep utaslistajan – igaz, Ro helyett a tole busszzal hat orara levo Sao Pauloba. Ennek hala, most a napos es rohadt meleg Sao Pauloi repterrol tudjuk irni ezeket a sorokat. :)

Vegezetul, szeretnenk megkoszonni nehany ember segitseget. Anikonak es Nathannek, hogy nem hagytak, hogy az utolso 2 napot a hid alatt toltsuk. Halank orokke fog uldozni benneteket! :) Ugyancsak szeretnenk megemliteni Jas es Sandeep nevet, bar realisztikusan magyar nyelvtudas hianyaban ok ugy sem fogjak ezt a blogot olvasni (ha fogja egyaltalan valaki :) ). Legvegul, most en szeretnek koszonetet mondani Livinek, amiert a szervezes oroszlanreszet magara vallalta.



7 megjegyzés:

  1. Wow...enyém a first komment! Először is, gratulálok, hogy a sok nehézség ellenére sikerült végre elérni Rioba. Tök jó nektek, hogy ott vagytok, és biztos jól fog eltelni ez a "röpke" fél év! :D Nézzetek meg mindent, mindent amit én is megnéznék, ha éppen nem a suliban tengetném az életem! :) Néha gondoljatok az itthoniakra, pl mikor a strandon sütkéreztek, mi meg itthon majd havat lapátolunk... (mennyire gáz már...:P)
    Amúgy a blogot biztos, hogy sokan fogják olvasni, mivel Baján az utcákat már kiplakátoltam a címmel.(najó nem...:D)
    Vigyázzatok magatokra, és sok puszi:
    Kata( CsL - ahogy Lívia mondaná:)(K) )

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok Gyerekek!
    Csak mellékesen megjegyeznénk, hogy mi írtuk az első kommentet, amit sajnálattal tapasztaltunk, hogy valaki kitörölt. Túllépve ezen sérelmeinken :-) szeretnénk nektek (kellemes)élményekben gazdag utat kívánni. Reméljük, hogy a kezdeti nehézségek után minden döccenőmentes lesz!
    Küldjetek képeket!
    Gondolunk rátok miközben az itthoni rabszolgamunkát végezzük.
    Meli & Joca

    VálaszTörlés
  3. Csa!!!
    Bar nem az enyem az elso komment es nem is mondtatok koszonetet az en faradozasaimert ... :D:D:D az a sok jo gulyas es pori amit foztem, hogy eletben maradjatok ... (nem is tom mi lesz veletek a kovetkezo 6 honapban a foztom nelkul LOL)
    En vagyok az elso rendszeres olvasotok :D
    Vigyazzatok magatokra es ahogy Atti mondani szoktad, LEGYETEK ROSSZAK!!!
    Nyugi, nem vagyok depis, hogy itt hagytatok a hoban Angliaban, majd Aniko vallan kisirom magam!
    Es a legfontosabb ROSSZ LESZEK :D
    Na megint nem sok ertelme amirol beszelek ... :D
    Nagyon vigyazzatok egymasra es ENJOY!!!
    Zzzsuzsi

    VálaszTörlés
  4. Hát szép mit mondjak...ti nem dolgoztok? Gondolok itt azokra akik ilyen gyorsan képesek kommentelni :D ÉN bezzeg építem a nagy magyar kapitalizmust :)
    Komolyra fordítva a szót, örülök, hogy minden nehézség ellenére sikerült elindulnotok. Vigyázzatok nagyon magatokra, bár megvallom őszintén én Livit nem féltem :))
    Apropó a kis piros Mazda halála ugye nem jelentette Esztike MP3-as autó hifijének halálát is? :DD Legyetek Rosszak ahogy Suzika javasolta. Pussz

    VálaszTörlés
  5. Koszi a kommenteket, fiuk/lanyok!

    Kata: Plakatoljad az utcakat, mert ha mar eleg sokan rakattantak a blogra, fizetosse teszem ;)

    Vargaje'k: Az igazat megvallva tenyleg ti voltatok az elsok, de aljas modon ki kellett, hogy toroljem, ezert az elso helyezetnek jaro savanyu gyikhere levest, es a hangyazuza porkoltet most meg kell osztanotok a Kataval! :)

    Zsuzs: Orulok, h megfogadod a tanacsom. csak annyit meg, ne tegy olyat, amit en se tennek ;) ez eleg sok mozgasteret hagy neked ;)

    Eszterga baratnem: Buszken hallom, h a sztahanovizmus tovabba is fontos szerepet jatszik eletedben. (azert is irsz most a munkahelyedrol ;) A magnodat a "segitsuk meg a lepukkant angol chav-eket" alapitvanynak adomanyoztam a nevedben, tudva mennyire a sziveden viseled a kallodo angol ifjusag gondjait :)

    Ti is vigyazzatok magatokra, nehogy betemessen a ho benneteket!

    VálaszTörlés
  6. Zoli (Napfényes Dubai:)

    Tenyleg behalt a Mazdám?????Nem ezért adtam el Neked olyan jó pénzért Atilla:)! Sajnálom, mert jó kis autó volt. Biztos nem simogattad annyit mint én, és ezért haragudott meg Rád! No meg az autók okosak, és tudják, ha ott akarják hagyni őket...
    Szép utat Nektek, aztán ne lássunk Titeket a National Geo - Banged Up Abroad sorozatában. Bár állítólag királyak a Dél-Amerikai börtönök, mint szállás opció...

    VálaszTörlés
  7. Hello Zoli!

    Isten hozott a blogunkon!

    Ami a kocsit illeti, az aksija haldoklott, nem birta ezt a kemeny angol telet. Nekem is a szivem szakadt meg amikor el kellett adnom (messze aron alul), de masnap indultunk es a ho miatt senki sem tudott eljonni megnezni, szoval meg kellett hozni az executive decisiont: az autonak menni kell barmi aron. :( Pedig tartogattam neked mikorra visszajossz a mostmar inkabb Kanadara hasonlito havas Albionba. :)

    Koszi a jokivansagot. Mi is remeljuk, h nem fogjuk a Boliviaban bebortonzott vagy eppen agyon lott magyarok taborat gyarapitani... apropo, a la pazi bortonben fizetnek a turistak, h eltolthessenek egy ejszakat...mondjuk valoszinu, valami lightos verzioban szallasoljak el oket, de kell a tokomnek az ilyen kaland. :)

    Ti hogy birjatok ki ezt a boszme meleget? Mi Livivel teljesen keszen vagyunk. (szinte nem erdemes megfurodni, mert mire felerek a szobaba, mar megint csurom viz vagyok)?Bar gondolom nalad befigyel a legkondi a lakasban.

    Na befejezem mara, de majd ertekezunk meg! Pusz a janyoknak is!

    Udv,

    Livi es Attila

    VálaszTörlés